Wicha József
A WIS Holding Zrt. jelentős ingatlanfejlesztési és beruházás-szervezési vállalkozásként (a „real estate development” területén) a piaci igények egyedi kielégítésére törekvő, innovatív megoldásokat megjelenítő és a mindenkori kihívásokban eredeti módon helytálló cégcsoportként dolgozik. Projektjeink a piaci és gazdasági környezet – munkatársaink részéről a legmagasabb szakmai kompetenciával felmért és elemzett – szükségleteire, hiányosságaira és ellentmondásaira adnak XXI. századi választ az ingatlanfejlesztés, a beruházás legkülönbözőbb területein: szállodák és lakóparkok építésétől kezdve, logisztikai parkok fejlesztésén át, kommunális hulladéklerakó fejlesztéstől a bioenergia hasznosításáig.

Hisszük, hogy építő-alkotó tevékenységünk pozitívan formálja a gazdasági és az üzleti környezet összességét.
Ez a felelősségteljes gondolkodás jellemzi munkánkat az élet valamennyi területén.

Az alapok:

Az építőiparban eltöltött, néhány dolgos és kemény év után Wicha József huszonkét évesen saját lábára állt, és nekilátott, hogy megvalósítsa álmait. Az elszánt és áldozatos munka hamar meghozta gyümölcsét: a nevével fémjelzett vállalkozások a 90-es évek második felében már 43%-os piaci részesedést tudhattak magukénak az ország betonacél-termeléséből és 5 éven belül a top 200 cég között tartották számon. Wicha József ugyanebben az időszakban az Ózdi Kohászati Üzemek, valamint a Diósgyőri Kohászati Üzemek jegyzett alvállalkozója és beszállítója volt.

A további nagyszabású tervek hatékony és méltó hátország megteremtését tették szükségessé. A következő lépés ezért a kft rt-vé történő átalakítása volt. Ennek során kiváló szakértelemmel rendelkező, magasan kvalifikált, kitartó munkatársak találtak egymásra. A legtöbben ma is aktív „fogaskerekei” a WIS gépezetének.
A kezdetben kft-ként, majd rt-ként működő WIS nevéhez már indulásakor a borsodi térség akkori legjelentősebb beruházás-szervezési projektjei kapcsolódtak: épült a közreműködésével bankszékház, ipari csarnok, nagykereskedelmi raktárépület, majd saját kivitelezésben és tulajdonban a Volkswagen–Audi márkaképviselete, az Autóház Miskolc autószalon.

Napjaink:

Az elmúlt években több tízmilliárd forintot (angol fordításban:100 millió EUR-ót meghaladó) meghaladó fejlesztések valósultak meg elsősorban a lakó-, szállodai és ipari ingatlanok területén. A XXI. századot már olyan projektek fémjelzik, mint a 230 üdülő-apartmanból álló építőipari Nívó díjjal értékelt Római Wellness Otthon, a többek között Európa legjobb SPA desztinációja díját is elnyerő ötcsillagos sárvári Spirit Hotel Thermal Spa, a két alkalommal is az év fejlesztése díjjal kitüntetett 80.000 m2 nagyságú Európa Center Logisztikai és Üzleti Park Budapest, és 35.000 m2 nagyságú Európa Center Miskolc, valamint a miskolci biomassza fűtőmű.

Jelenleg az ország legnagyobb feldolgozó kapacitású innovatív fűrészüzemének létrehozása mellett a hulladékhasznosítás és a bioenergia-termelés területén zajlanak egészen újszerű beruházások részletesen kidolgozott, nagyszabású tervek alapján.

A saját beruházásainkon szerzett sokrétű tapasztalatainkra az utóbbi időben partnereink is alapozhatnak, fejlesztéseink megvalósítása mellett megrendelőink részére fővállalkozói, generálkivitelezői minőségben vállalkozunk. 2014-ben sikeresen zártuk a miskolci villamos pályarendszer felújítását („Zöld Nyíl”), jelenleg is részt veszünk Budapesten az 1-es és 3-as villamos vonal felújítási munkálatain és a Széll Kálmán tér átalakításán. A villamos pálya-felújítási munkálatok mellett a Beleden és Bősárkányban művelt kavicsbányáinkból 2014. év során 2,5 millió tonna kavicsot termeltünk ki, melynek egy részét az M86 autópálya építése során építettünk be.

Napjainkra már több mint 150.000 m2 saját beruházást készítettünk el.

Tanácsok az élethez

Az alapvető adottság ahhoz, hogy mindent elérj, az a képesség, hogy végig tudj menni egy úton.
Ez a képesség három dologból áll: állhatatosságból, akaraterőből és céltudatosságból.
Állhatatosságra azért van szükség, hogy ne add fel a célt, bármi történjék is.
Akaraterő ahhoz kell, hogy cselekedni tudj nap mint nap.
A céltudatosság azért elengedhetetlen, hogy olyan dolgokat tegyél, amelyek valóban a cél felé vezetnek.
Ha képes vagy végigmenni egy úton, akkor minden célt elérhetsz, mert minden célhoz vezet egy út.